Je li moguće tretirati rajčicu furacilinom od kasnoga bljedilo i kakav će biti učinak?

Kasni zahvat je uobičajena bolest rajčice koja može dovesti do gubitka cijelog usjeva. Postoje mnoge metode suočavanja s ovom bolešću, ali nisu sve jednako učinkovite.

Ovaj će vam članak reći o jeftinoj narodnoj metodi - upotrebi lijeka "Furacilin". Uz ozbiljan pristup tretiranju biljaka, važno je znati koliko je učinkovit tretman rajčice "Furacilinom" iz fitoftora, kako pravilno pripremiti otopinu i kada je koristiti.

Kakav lijek "Furacilin"

"Furacilin" je antibakterijski lijek širokog spektra... To je žuta tableta neujednačene boje. Koristi se za liječenje bolesti uzrokovanih mikroorganizmima. Najčešće se propisuje ljudima za borbu protiv gljivica na koži i noktima.

Praksa je to pokazala zbog svojih svojstava, lijek je učinkovit u liječenju bolesti vrtnih kultura, posebice poznoga plavog.

Je li moguće preraditi rajčicu "Furacilinom"

"Furacilin" je jedan od najčešćih korištenih narodnih lijekova protiv kasnog nanošenja... Ovaj lijek, kao i svaki drugi lijek, ima niz snaga i slabosti.

Je li moguće tretirati rajčicu furacilinom od kasnoga bljedilo i kakav će biti učinak?

Prednosti:

 • niska cijena;
 • klasa niskog stupnja opasnosti za ljude;
 • mogućnost dugotrajnog skladištenja gotove otopine;
 • može se kombinirati s drugim lijekovima;
 • koristi se ne samo za prevenciju, već i za liječenje bolesti.

nedostaci:

 • obrada se preporučuje provesti najviše 3 puta godišnje;
 • lako se ispere vodom.

Sastav

Sastav od 1 tablete uključuje 0,02 g furacilina i 0,8 g natrijevog klorida.

Je li moguće tretirati rajčicu furacilinom od kasnoga bljedilo i kakav će biti učinak?

Kako djeluje fitoftora?

Farmakološko djelovanje lijeka - antimikrobno... Uzročnik kasnoga plavog mozga - kasno upalo - odnosi se na gljivične patogene. Ulazeći u stanicu infektivnog agensa, agent inhibira njegovu podjelu i blokira reprodukciju. "Furacilin" je u stanju uništiti gljivične spore i zaustaviti oštećenje biljaka.

Pored kasnog bljeska, lijek liječi razne bakterijske truleži.

Kako se uzgajati i primijeniti od kasnog plavokosa na rajčici

Priprema otopine s "Furacilinom" je jednostavna - dovoljno je otopiti 10 tableta lijeka u maloj količini tople vode. Za brzo otapanje tablete najprije mljeti u prah. Bolje je to učiniti u drvenoj, staklenoj ili keramičkoj posudi. Nakon što se lijek otopi, koncentrat se dodaje u kantu od 10 L vode.

Važno! Pri pripremi otopine ne treba koristiti kloriranu i tvrdu vodu - smanjuje baktericidna svojstva tableta.

Ako se ispravno pripreme, gotova otopina se može pohraniti pod pravilnim uvjetima nekoliko mjeseci. Važno je da skladišni prostor ne bude izložen suncu i toplini. Iskusni vrtlari pripremaju otopinu cijelu sezonu i koriste je kod prvih simptoma bolesti.

Je li moguće tretirati rajčicu furacilinom od kasnoga bljedilo i kakav će biti učinak?

Mjere opreza pri rukovanju

Unatoč niskoj razini opasnosti, pri radu s "Furacilinom" moraju se poduzeti mjere opreza:

 1. Provedite obradu u zaštitnoj odjeći, rukavicama i zavoju od gaze.
 2. Zabranjeno je jesti ili piti tijekom prskanja.
 3. Nakon obrade zatvorenih kreveta, ne možete dugo boraviti u zatvorenom.
 4. Nakon postupka morate dobro oprati sapun i oprati odjeću.
 5. Nakon berbe voće temeljito operite.

Važno! Zanemarivanje zaštitne opreme može dovesti do dermatitisa.

Koliko puta i kada je bolje preraditi rajčicu

Otopina furacilina koristi se za tretiranje biljaka 3 puta godišnje:

 • prvi tretman provodi se prije masovnog cvjetanja;
 • drugi - tijekom stvaranja jajnika;
 • treći postupak planiran je na kraju sezone, kada na grmlje visi nezrelo voće.

Kako prskati rajčicu "Furacilinom"

Tretiranje se provodi prskanjem biljaka spremno rješenje. Za postupak se koristi fino raspršena bočica s raspršivačem. Posebna se pažnja posvećuje donjim granama grma, jer su one prve koje pate od kasne bjelokosti.

Je li moguće tretirati rajčicu furacilinom od kasnoga bljedilo i kakav će biti učinak?

Prskanje se provodi na suhi dan bez vjetra - ujutro ili navečer. Ako nakon postupka kiše, trebat će ponovno liječenje.

Pročitajte i:

Zašto tretirati rajčicu sjajnom zelenom i jodom?

Vrhunski preljev rajčice bornom kiselinom, jodom i pepelom

Kako liječiti rajčicu "Furacilinom"

Na prve znakove kasne bljeskalice oštećeni listovi treba otrgnuti, a krevete prskati "Furacilinom". Preostala otopina prelije se preko rajčice u korijenu - 0,5 litara tekućine dovoljno je za jedan grm.

Lijek se ne preporučuje koristiti više od tri puta u sezoni. - gljiva se brzo prilagođava lijekovima. Iskusni uzgajivači povrća alternativno liječe "Furacilinom" jodnim preljevima.

Važno! "Furacilin" je pogodan za tretiranje staklenika protiv kasnog nanošenja. U preventivne i terapeutske svrhe, okvir i sve strukture pažljivo se prskaju otopinom.

Preporučljivo je voditi računa o zaštiti usjeva od kasne blitve čak i u fazi pripreme pred sjetvu. Da biste to učinili, tretirajte sjeme pripravkom prije sadnje sadnica. Namočite materijal u gotovu otopinu jedan dan, a zatim ga dobro osušite.

Što se može zamijeniti

Osim "Furacilina", vrtlari koriste i druge farmaceutske proizvode. protiv fitoftora: jod, sjajno zelena, Metronidazol i Trihopolum.

Razlike između "metronidazol"I" Trihopolom "br - temelje se na istoj aktivnoj tvari. Otopina za obradu priprema se na sljedeći način: 10 tableta lijeka mljeveno je u prah i otopljeno u maloj količini vode. Koncentrat se zatim doda u posudu s vodom od 10 L. Prskanje se provodi jednom svaka 2 tjedna.

Zelenka može se koristiti za liječenje ozljeda na grmlju, kao i za liječenje bolesti. Za 10 litara vode dovoljno je 40 kapi lijeka.

Jod koristi se i u borbi protiv kasnog nanošenja u prvoj fazi razvoja bolesti. Jača biljke i povećava prinose. Na taj se način priprema otopina za liječenje protiv kasne muhe: 40 kapi lijeka se razrijedi u 10 litara vode. Da bi se poboljšala viskoznost otopine, biljkama se dodaje 1 litra mliječne surutke ili šipka mljevenog sapuna za rublje.

Zaključak

Kasna muka je bolest s kojom se svake godine suočavaju tisuće ljetnih stanovnika. Bolest se teško liječi i ima tendenciju povratka u novoj sezoni. Da biste prevladali kasno nadutost, nije potrebno koristiti skupe kemikalije. U pomoć vrtlara priskočit će jeftini farmaceutski pripravci. Furacilin djeluje na gljivične organizme na staničnoj razini, sprječavajući širenje infekcije.

Stručnjaci ne savjetuju tretiranje biljaka "Furacilinom" više od 3 puta u sezoni, ali čak će i takvo rijetko prskanje, prema proizvođačima povrća, zaštititi gredice od bolesti. Ako se kasna bljedilo ipak pokazala, dopuštena je izvanredna obrada i kombiniranje s drugim lijekovima.

Dodaj komentar

Vrt

Cvijeće